Български БългарскиEnglish English
Надежда България
Средства за оцеляване
Средства за лечение
Помощ за отглеждане на деца
Помощ за хора с увреждания
Намиране на работа
Намиране на подслон
Морална и подкрепа
Нужда от дрехи
Погасяване на кредит
Друга помощ
За сайта
Лични проблеми Да помогнем за спасението на страдащи хора
Тема: Да помогнем за спасението на страдащи хора
31.10.2013 14:56
Диан Савчев
Варна
Потребител от: 31.10.2013
Мнения: 2
Здрaвейте.Ние сме православен център за духовно обгрижване на наркозависими.Занимаваме се с лечение на хора страдащи от зависимости.Отношението към зависимите от наркотици хора у нас е силно негативно. В очите на голяма част от обществото те са „престъпници“, „сами са си виновни“, „трябва да ги отбягваме“. Малко са хората, които се замислят, че този избор е направен в една много крехка възраст, когато човек е уязвим и не се е изградил като личност. Началната възраст на употребата е между 13 и 16.
Наркоманите са болни хора, които имат нужда от помощ, подкрепа и протегната ръка. Скандалите и забраните няма да им помогнат. Нужна им е топла дума от близките и помощ. Потенциална опасност да се превърнат в наркомани грози голяма част от децата у нас. Липсата на контрол, говоренето на достъпен език и подходяща превенция превръща инцидентната проба на купон в системно приемане на наркотици. И от обикновено, усмихнато дете, вашият наследник може да стане наркоман. Точно като тези, които отбягвате и сочите с пръст, защото „сами са си виновни“. Ние водим борба срещу тази зависимост.Православният център за духовно обгрижване на наркозависими младежи (ПЦДОН) съществува вече повече от десет години. За това време екипът на центъра е помогнал да преборят зависимостта си от наркотични вещества и да влязат в т. нар. състояние на устойчива ремисия на огромен брой млади хора, дошли не само от улицата или от своите разпадащи се и страдащи заедно с тях семейства, не само от други сходни центрове, където не са получили адекватна или достатъчна помощ, или не са успели в достатъчна степен да се възползват от нея, но също така на близки и роднини на въцърковени православни християни, неуспели поради ред причини да се справят със зависимост в границите на собственото си семейство, включително и такива на висши и нисши клирици на БПЦ.Екипа ни ви моли за съпричастност към нуждите на ПЦДОН молиим съгражданите ни в състояние да помогнат на центъра да го направят. Нека и докажем, че има поне малко останала човечност в Обществото ни.

Финансова помощ, може да се превежда на следната банкова сметка:

Сдружение "Отвори очи"

Първа инвестиционна банка IBAN: BG52FINV91501215277852, BIC: FINVBGSF Като основание за плащане моля пишете ;Дарение за ПЦДОН Повече информация за центъра може да видите тук https://www.facebook.com/groups/677881438891872/
За да изпратите отговор в темата, трябва да влезете с потребителско име и парола.

Ако нямате потребителско име и парола, заповядайте на страницата Регистрация.