Български БългарскиEnglish English
Надежда България
Средства за оцеляване
Средства за лечение
Помощ за отглеждане на деца
Помощ за хора с увреждания
Намиране на работа
Намиране на подслон
Морална и подкрепа
Нужда от дрехи
Погасяване на кредит
Друга помощ
За сайта
Лични проблеми Помощ за семейство при отглеждане на пет годишното си хронично болно момиченце.
Тема: Помощ за семейство при отглеждане на пет годишното си хронично болно момиченце.
28.02.2015 13:35
Tsvety
София
Потребител от: 28.02.2015
Мнения: 3
Здравейте!

Писах, но нямаше отговор! Забравих си паролата на предишният профил - sem.Karovi в сайта и за това направих нов профил.

Много е спешно! Изчерпани са ни всички възможности за самоиздръжка.Доходите са ни 35 лв. на месец.Живеем в апартамент в който трябва да плащаме наем от 70 лв на месец, както и битови консумативи.Нямаме собствено жилище и абсолютно никаква възможност за живеене на друго място...при роднини и др.Имаме законен брак,хронично болно пет годишно момиченце за което се грижат безработни родители, които не са спирали да търсят работа.
Детето посещава детска градина - предучилищна
подготовка.

Регистрирани сме в Дирекция бюро по труда.Близките не ни помагат, поради липса на средства с които самите те трябва да преживяват.От социалните получаваме месечна помощ за едно дете до завършване на средно образование в размер на 35 лв. и получихме тази година целева помощ за отопление.Кандидатствахме и за еднократна социална помощ предоставяна еднократно веднъж годишно, за задоволяване на комунално - битови и други жизненоважни потребности в размер до 325 лв. - и чакаме отговор!Нашите доходи са крайно недостатъчни за поемане на всички разходи по жилището, храна, облекло и др. Нашето дете има потребности, които не можем да му осигурим, поради безработица.Притеснени сме от това, да не останем на улицата и детето да се наложи да живее в приемно семейство или приют за деца в неравностойно положение. От медиите сме информирани, че съществуват различни фондации и организации, които се борят и предотвратяват подобни неща и помагат на семействата които са в затруднено финансово положение като нашето, да си стъпят на краката.Защитават ги!Ние обаче не знаем и не намираме информация, както и човек който да ни помогне.Не знаем към кого да се обърнем за бърза и адекватна финансова помощ и психологическа подкрепа.
Молим Ви, да ни помогнете да си стъпим възможно по бързо на краката.
Ние не искаме да си оставим детето. За това се нуждаем от подкрепа! Молим Ви, помогнете, кой както и с каквото желае и може!

С уважение и надежда - сем.Карови.
05.01.2016 22:46
Пролет
София
Потребител от: 05.01.2016
Мнения: 1
Здравейте, семейство Карови!

Искрено Ви желая новата година да Ви донесе така необходимите късмет и здраве!

Писали сте съобщението преди година. Надявам се вече да нямате спешна нужда от помощ. Но ако не е така, бих Ви помагала с ваучери за храна от супермаркет и вещи за детето.
Аз съм студентка и не разполагам с излишни средства. Приятелят ми работи в Лидл и може да осигури ваучерите. Дрешки и играчки ще събирам от познати.

Ако сте заинтересовани, оставете ми телефонен номер. В кой квартал живеете? Търсите ли работа, ако да - какъв тип? От София ли сте, или от провинцията?

Поздрави,
Пролет
16.01.2016 13:29
Tsvety
София
Потребител от: 28.02.2015
Мнения: 3
Благодаря за вниманието и подкрепата! ☺
За да изпратите отговор в темата, трябва да влезете с потребителско име и парола.

Ако нямате потребителско име и парола, заповядайте на страницата Регистрация.