Български БългарскиEnglish English
Надежда България
Средства за оцеляване
Средства за лечение
Помощ за отглеждане на деца
Помощ за хора с увреждания
Намиране на работа
Намиране на подслон
Морална и подкрепа
Нужда от дрехи
Погасяване на кредит
Друга помощ
За сайта
Лични проблеми Малко подкрепа за инвалид
Тема: Малко подкрепа за инвалид
15.08.2015 16:54
Бойко Манов
София
Потребител от: 15.08.2015
Мнения: 3
Инвалид съм със 74% ТЕЛК и понеже нямам трудов стаж взимам пенсия 126 лева които ги давам за лекарства всеки месец и за мен не остава нищо.Нуждая се или от финансова подкрепа или от лека работа, защото имам проблеми с единия крак и се изморявам при по-дълго ходене или стоене прав повече от 1 час.

Живота почна да ми се нарежда като си помисля, че преди 4 години бях на дъното.
Сметката ми е в Централна Кооперативна Банка с
IBAN- BG19CECB979010E6426900

PS:Досега майка ми помагаше поне за храна и сметки, но за съжаление има професионална болест на ръката и ще работи до края на този месец, тогава би трябвало аз да я гледам както тя винаги ми е помагала и е вярвала, че ще дойде и моето време, но уви този ТЕЛК ми пречи за намиране на работа и вчера получих отказ за отоплителни помощи защото са сметнали и доходите на майка ми, а при подаването на документите ми казаха, че това е лично защото съм инвалид и мога да се възползвам от:
ІЛице с трайно намалена работоспособност 70 и над 70 на стоІ
Коефициент 125, Диференциален минимален доход 81.25лв., за отопление доход до 160.08лв.Аз взимам общо 145 лева, но понеделник ще видя социалните какво ще ми кажат и ще се наложи вероятно да обжалвам :(

Извинявам се за дългият пост и желая най-вече здраве на всички, закото аз разбрах, че нищо не може да ти върне здравето но твърде късно!
С уважение, Бойко!!!
14.11.2015 19:23
Бойко Манов
София
Потребител от: 15.08.2015
Мнения: 3
Не знам дали администратора има право да дава лични данни , като адрес например, но днес сутринта пред вратата ми бяха оставени 2 найлонови торби със страхотни обувки(4-5 чифта от които всичките ми стават и едни работни за брат ми).Само тук съм споменал, че майка ми ми помага цял животи и имаше една торба сутиени, бикини и т.н.
На майка ми и се е сторило , че някой чука отгоре нещо и много съжалявам, че моята врата не беше отворена.
Цял живот съм работил в строителството(за това и взимам социална пенсия 126 лева а не инвалидна 200, защото и трите фирми в които работих са внасяли осигуровки само по сигнал и обща за 10 години имам 6 месеца стаж.....)

Много благодаря за жеста който беше направен към мен, дали от тук, дали от бивши колеги, поклон правя аз пред вас в този час :)))

Вървя по улиците и използвам всеки шанс да правя добри дела, без да очаквам нищо, но винаги се връща повярвайте ми.

Знам, че повечето хора не парадират с дарения, но много бих желал да разбера кой ми е помогнал, за да му благодаря лично и ако мога нещо да направя за него-свързано със строителството.

Благодаря колега, приятел или една от малкото добри души останали в пределите на България и да търпят всекидневните унижения и лъжи с които ни заливат всеки Божи ден.Желая здраве и щастие на всички хорица изпаднали в нужда и дано всеки се докосне до моето щастие!!!

Успех и със сайта малко са хората които биха се заели с толкова трудоемко и психически натоварващо начинание.Дано ви има още дълго време и сайта да обединява хората, докато други се опитват да ни уморят от глад и да ни скарат/разделят семейства, приятели роднини.

За съжаление брат ми се връща от Белгия-не му "отървало", а това си беше светлинка в тунела :( но не ми се коментира тази болна тема.
ЖИВИ И ЗДРАВИ, Бойко!!!
31.12.2015 10:36
Бойко Манов
София
Потребител от: 15.08.2015
Мнения: 3
Благодаря и на втория човек който се опитва да ми помогне по-всякакъв начин, няма да споменавам името му защото той ще се познае.

Искам да ви разкажа една история, за да имате представа как се държат с инвалидите в България.Всеки знае за кампанията относно Здравните осигуровки.Та намалиха срока до 23, но преди това бях събрал към 200 лева и другите с помощта на заем(от тези бързите с хубавите лихви) успях да събера 286.70 стотинки и понеже датата беше 23 реших, че ще ми е по-лесно да отида до моята банка и да направя превод, отколкото да търся НАП Младост и да ме върнат за нещо случайно(бях чул, че там не може да си платиш само главницата а ти искат и лихвата а аз имах точно пари за главницата).Видях в сайта банковата сметка и как трябва да бъде попълнена вносната бележка и си спестих едно разкарване.

Отидох до ЦКБ и веднага госпожата ми каза, че те не знаят на коя сметка и къде да внесат парите, на което аз отворих бележката на телефона и тя каза, че точно това и трябва.Както и да е внасям аз парите и чета в сайта на НАП, че обновяване на информацията ще бъде получена най-късно на 29.12.2015г. да ама не лицето Бойко е с прекъснати здравни осигуровки(още тогава се сетих, че ще се гаврят с мен и ми предстои посещение до сграда в която се помещава администрация :)

Отивам и питам за здравни осигуровки и декларация №7 къде трябва да изчакам.
-Ето там, а от тук си вземете декларацията и я попълнете.Слушам и изпълнявам и след около 30 минути идва моя ред и от гишето ми казват, че това било за плащане, а аз съм бил за друга стая.
Взимам си номерче и този път-около 10 минути по спомен ме извикаха на гише №5.Отивам и както госпожата преглъщаше последните залъци от един кроасан, направо ми върна декларацията и ми каза, че трябва да се върна на предишното гише и да внеса още 200 лева за 2012 година.Аз съвсем културно обясних, че цялата им кампания беше всеки човек да внесе за последните 3 години и правата му се възвръщат.

-Да така беше, но срока беше до 23-ти а сега сме 29 и трябва да внесете за 60 месеца назад, а и отделно не сте подали декларация за погасяване по давност.
-Не може ли да направим някакъв компромис и двете бележки(вносната от банката и декларация №7 са идентични-на кой плащаш, за какво, колко пари и от коя дата до коя внасяш осигуровки).Веднага съжалих за думите си след като ми подметна листовете и ми каза, че е трябвало да дойда на 29-ти.
-Госпожо, в такъв случай сложете един робот тука и той прекрасно ще се справя с вашите задължения и най-важното, няма да показва неприязън към клиента и да се опитва чрез клиента да си вдига егото(аз съм шефа аз решавам).Почвам да се сещам как са събирани тези пари и сълзите почват да напират, вадя носни кърпички и слагам очилата.
Взимам си сам възражение за погасителна давност, попълвам го и попитах къде е деловотството, но в момента имаше хора и седнах направо на пода защото имам проблем с крака и трябваше да си пия лекарствата и се чувствах емоционално и физически изтощен.

-Момче стани ще настинеш ми каза някой до мен!-аз разбира се отговорих, че досега съм седял и понеже съм втора група инвалид с проблеми с крака и вече се е подул и посинял.Разбира се това никой не го чу, но както и да е живи и здрави и дано не се сблъскат с такива проблеми като моите!!!

Обясних на жената в деловодството какъв е проблема и обясних, че искам поне да подам възражение за изминала давност за осигуровките за цялата 2012г..Жената ми каза, че няма как да мине, но нищо не и пречи да ми пусне документа въпреки, че щели да ми откажат-един съвестен работник в предприятие със 100 души персонал.

Изпратих ел. писма до министерството на здравеопазването, но и от там ми цитират някакви закони и какво трябва да направя, за да ми се възстановят здравните права.Не благодаря предпочитам да си плащам както до сега или да се само лекувам, отколкото да плащам на тази долнопробна мафия.

Приходите от осигуровки скочили тройно, еми да ви е честито г-н Москов ще има разпределяне на поръчки на п
За да изпратите отговор в темата, трябва да влезете с потребителско име и парола.

Ако нямате потребителско име и парола, заповядайте на страницата Регистрация.