Български БългарскиEnglish English
Надежда България
Средства за оцеляване
Средства за лечение
Помощ за отглеждане на деца
Помощ за хора с увреждания
Намиране на работа
Намиране на подслон
Морална и подкрепа
Нужда от дрехи
Погасяване на кредит
Друга помощ
За сайта
Лични проблеми Дядо в беда
Тема: Дядо в беда
06.04.2017 22:30
Жанет
София
Потребител от: 12.04.2017
Мнения: 1
Възрастен дядо, който лежи до една стара ламаринена ограна, немощен, прегърбен и завил се със стар кожух, има нужда от храна и дрехи. Човекът е възрастен и не проси, седи по цял ден в ъгъла на тази ограда и чака някой да му помогне поне с малко. Намира се в района на Красно село, на пазара с/у бингото, миналата година имаше спирка на авт.102. Ще съм благодарна дори на хората, които разпространят писмото ми и до други хора.
Бъдете съпричастни към съдбата на този дядо. Той не иска много, иска само малко храна и милост.
15.05.2017 22:21
антония
софия
Потребител от: 15.05.2017
Мнения: 2
Здравейте, ако човекът още е там, моля пишете
03.10.2017 12:46
Ева Васева
София
Потребител от: 03.10.2017
Мнения: 2
Какво се случва с този човек?
06.10.2017 01:44
Илияна Тодорова
Пловдив, София
Потребител от: 21.08.2017
Мнения: 20
Най-доброто което може да се направи при такъв случай е да се обадите на социалната приемна на БЧК да изпратят човек, който да види за какво става дума, човека може да е със старческа деменция, да го търсят, да не е в ред и прочие. Има социални домове за възрастни и психично болни, щом е възрастен би трябвало да взима все някаква пенсия или помощи от социалните. Някой обаче трябва да го заведе където трябва и да следи за случващото се. Обаждането до 112 не върши много работа, както и това към социалните, психиатрията и други, но все пак се налага да се направи. В психиатрията прибират самоубийци, наркомани, алкохолици, истерици, агресивни, нервни, страхово болни, с мании - включително религиозни, с внушения, с деменция - най-вече старческа, не справящи се с живота, малко неадекватни, много неадекватни, невменяеми, луди, дори епилептици. Всички те след това могат да се сдобият с пенсия и да подадат молба до НАП да им опростят задълженията за здравни осигуровки и други и да подадат документи за пенсия, те или който им е назначен за обгрижващ, като ако нямат необходимите години трудов стаж към момента на ТЕЛК, които се изискват за получаване на пенсия по инвалидност, според случая трябва да подадат молба, че заболяването е било от по-отдавна, но не е било регистрирано поради някаква причина - например обгрижващите са починали и не са ги били завели своевременно.
Така че при всички случай на несретници е добре да звънете да ги приберат в психиатрията при всички случай това ще е най-доброто за тях, там ще преценят и ще решат какво да ги правят, там има и социален работник, като служител да се занимава с тях и проблемите им, включително подаване на документи за ТЕЛК, социално жилищно настаняване, социално хранене, социален патронаж и обличане.
За да изпратите отговор в темата, трябва да влезете с потребителско име и парола.

Ако нямате потребителско име и парола, заповядайте на страницата Регистрация.