Български БългарскиEnglish English
Надежда България
Начало
Новини
Партньори
За сайта
Начало Новини
виж снимката в голям размерДарение от сдружението на архитектите за дома в Борован
13.08.2013

В село Борован, недалеч от Враца, се намира един от домовете за деца, лишени от родителска грижа. В дома "Цветко Сълковски" живеят средно около 40-50 деца, като повечето от тях са на възраст до 7 години, но има и по-големи. Децата весело играят из просторния двор, където имат беседки, пързалки и други съоръжения за игра.

 

Домът в Борован има доста дарители, като най-често ги подпомагат от Атомната централа в Козлодуй, споделиха хората от персонала. Въпреки всичко, постоянно изникват потребности от консумативи и други неща.

 

На нуждата на дома от хладилник се отзова Георги Цочев от сдружението на архитектите. През лятото на 2012 г новият хладилник беше доставен на дома като дарение от сдружението. Вече повече от година той улеснява персонала в тяхната грижа за храненето на децата.

 

Децата се радват дори и на най-малки подаръци и внимание. Когато някой ги посети, са винаги готови да рецитират патриотични стихотворения и да пеят нашите прекрасни български песни. Но едно от най-впечатляващите неща е дисциплината на децата и реда, който цари в дома.

 

Макар и да не може да замести уютната среда и грижите в семейството, все пак, със съвместните усилия на персонала на дома, общинските власти и дарителите, домът е станал добро място за пребиваване на децата, лишени от грижа на родители.