За нас
За нас

Надежда България е проект на група от доброволци, който започна през 2002 г. с цел да подпомага благотворителността в България.

 

На сайта ще намерите полезна информация за благотворителността в България - благотворителни организации и инициативи, полезни статии - как и къда да дарите или да получите помощ, адреси и контакти на домове за деца, лишени от родителска грижа, домове за стари хора и много друга информация.

 

Сайтът не е свързан с определена фондация, а предоставя една платформа, на която да се срещат хората, които имат нужда от помощ с тези, които желаят да помагат. Освен лични проблеми, могат да се поставят и  обществени проблеми, свързани с всичко, за което искате да сигнализирате, че е в опасност - растения, животни, хора, сгради, исторически и културни паметници и др.

 

Надежда България предоставя и допълнителна полезна информация, свързана с предстоящи събития, списъци на старчески домове, домове за сираци и други.

 

През годините на сайта са публикувани стотици молби за помощ и немалко съобщения от хора, предлагащи своята помощ. Популярността на Надежда България нарасна, без да сме инвестирали средства в реклама, тъй като чрез него не малко хора получиха помощ и подкрепа, а други успяха да помогнат.